İçeriğe geç

Bölüm III · Sağlık turizmi ve veri · Modül 5

Sağlık turizmi

6 ders programda

Yurt dışından gelen hasta çoğu zaman bir aracı aracılığıyla gelir; aracı hastaya bir paket fiyat, bir otel ve bir havalimanı transferi sunar, ama tedavinin sorumluluğu hekimdedir ve hastanın dili, yasası ve beklentisi farklıdır. Bu modül uluslararası hastanın yolculuğunu, aracıyla çalışmayı, fiyat ve paket şeffaflığını, dil ve bilgilendirmeyi, tedavi sonrası takibi ve etiği anlatır.

Bu modülün sonunda

  • Bir kliniğin uluslararası hasta sürecini ilk temas, ön değerlendirme, geliş, tedavi ve dönüş sonrası takip adımlarıyla yazar.
  • Bir aracı kuruluşla iş birliğinin sorumluluk, fiyat şeffaflığı ve tanıtım kuralı bakımından sınırını değerlendirir.

Dersler

  1. M05-D01Uluslararası hasta yolculuğuProgramda

    Yurt dışından gelen hastanın ön değerlendirme, seyahat, tedavi ve dönüş adımlarını ve her adımda bilgi ihtiyacını gösterir.

    Dayanak: Meslek pratiği: uluslararası hasta süreci (kaynak yazımda seçilir)

  2. M05-D02Aracıyla çalışmakProgramda

    Aracının hasta bulma, seyahat ve konaklama işini, kliniğin ise tedavinin sorumluluğunu taşıdığını ve aracının tanıtımının da tanıtım kuralına bağlı olduğunu gösterir.

    Dayanak: Kanun veya yönetmelik: sağlık turizmi mevzuatı (madde yazımda doğrulanır)

  3. M05-D03Fiyat ve paket şeffaflığıProgramda

    Paket fiyatın neyi kapsadığını, ek tedavi ve komplikasyon durumunda ne olacağını hastaya önceden ve yazılı söylemeyi gösterir.

    Dayanak: Meslek pratiği: paket fiyat şeffaflığı (kaynak yazımda seçilir)

  4. M05-D04Dil ve bilgilendirmeProgramda

    Hastaya tedaviyi, riskleri ve onam belgesini anladığı dilde açıklamayı ve tercüman kullanımını gösterir.

    Dayanak: Meslek pratiği: çok dilli hasta bilgilendirmesi (kaynak yazımda seçilir)

  5. M05-D05Dönüş sonrası takipProgramda

    Hasta ülkesine döndükten sonra kontrolün ve olası bir sorunun nasıl yönetileceğini önceden planlamayı gösterir.

    Dayanak: Meslek pratiği: uzaktan takip (kaynak yazımda seçilir)

  6. M05-D06EtikProgramda

    Gereksiz tedaviyi pakete eklemeyi, hastayı acele karara zorlamayı ve başarıyı abartmayı etik ve hukuki risk olarak tartışır.

    Dayanak: Meslek pratiği: sağlık turizmi etiği (kaynak yazımda seçilir)

Bu sayfa hakkında ne düşünüyorsun?