İçeriğe geç

Bölüm II · Tepki, etkinlik ve kapı · Modül 4

Bağımsız etkinlik

5 ders programda

Tekrar alıştırmasına bir uğraş eklendiğinde oyuncu artık yalnız partnerine değil, yapması gereken zor bir işe de bölünür. Bu modül bağımsız etkinliği, etkinliğin zor ve somut olmasını, gerçek bir gerekçesinin bulunmasını, etkinlik sürerken partnere tepki vermeyi ve etkinliğin sahnede bir eylem gibi oynanmasını anlatır.

Bu modülün sonunda

  • Zor, somut ve gerekçeli bir bağımsız etkinlik tasarlar.
  • Etkinliğe odaklanırken partnerin davranışına tepki vermeyi bir alıştırmada gösterir.

Dersler

  1. M04-D01Etkinlik nedirProgramda

    Bağımsız etkinliği oyuncunun sahnede gerçekten yapmaya uğraştığı zor bir iş olarak tanımlar ve tekrar alıştırmasına neden eklendiğini açıklar.

    Dayanak: Birincil metin: Meisner, bağımsız etkinlik (baskı yazımda doğrulanır)

  2. M04-D02Zor ve somutProgramda

    Etkinliğin gerçekten zor, somut ve kısa sürede bitmeyecek bir iş olmasının neden gerektiğini gösterir.

    Dayanak: Meslek kaynağı: Esper ve DiMarco, etkinliğin seçimi (baskı yazımda doğrulanır)

  3. M04-D03GerekçeProgramda

    Etkinliğe hayali ama kişisel olarak önemli bir gerekçe vermeyi ve bunun aceleyi ve gerilimi nasıl doğurduğunu gösterir.

    Dayanak: Birincil metin: Meisner, etkinliğin gerekçesi (baskı yazımda doğrulanır)

  4. M04-D04Etkinlik ve partnerProgramda

    Etkinliğe odaklanmışken partnerin girişine ve davranışına tepki vermeyi ve iki dikkat arasında gidip gelmeyi gösterir.

    Dayanak: Meslek pratiği: etkinlik ve tekrar (kaynak yazımda seçilir)

  5. M04-D05Etkinlikten eylemProgramda

    Bağımsız etkinliğin metinli bir sahnede karakterin fiziksel eylemine nasıl dönüştüğünü gösterir; fiziksel eylemler için Stanislavski akademisine bağlanır.

    Dayanak: Meslek pratiği: etkinlikten sahne eylemine (kaynak yazımda seçilir)

Bu sayfa hakkında ne düşünüyorsun?