İçeriğe geç

Bölüm III · Koleksiyon, trend ve beden · Modül 6

Koleksiyon geliştirmek

6 ders programda

Bir koleksiyon tek tek güzel giysilerden değil, birbiriyle konuşan bir seriden oluşur. Bu modül araştırmayı ve ilham kaynağını, temayı ve hikâyeyi, renk ve kumaş seçimini, seri çizmeyi ve ayıklamayı, maliyet ve fiyatı ve koleksiyonu sunmayı anlatır.

Bu modülün sonunda

  • Bir araştırmadan başlayan, temalı ve birbiriyle tutarlı bir koleksiyon serisi kurar.
  • Bir koleksiyonu maliyet, üretim ve hedef kullanıcı açısından ayıklar.

Dersler

  1. M06-D01AraştırmaProgramda

    Bir koleksiyonun birincil araştırmasını (gözlem, arşiv, söyleşi, malzeme) ve ikincil araştırmasını ayırır ve bir araştırma defteri tutmayı anlatır.

    Dayanak: Meslek kaynağı: Renfrew ve Renfrew, Developing a Collection (2009)

  2. M06-D02Kaynaktan almakProgramda

    Bir topluluğun giysisinden, motifinden ya da zanaatından esinlenmenin ne zaman saygılı bir iş birliği, ne zaman izinsiz bir alım olduğunu tartışır; Sırlı Avlu'nun çini motiflerini örnek alır.

    Dayanak: Araştırma bulgusu: kültürel alıntı ve moda tartışması (kaynak yazımda seçilir)

  3. M06-D03Tema ve seriProgramda

    Bir temayı bir dizi giysiye çevirmeyi, siluet, detay ve rengin seride nasıl tekrar edip çeşitlendiğini gösterir.

    Dayanak: Meslek kaynağı: Renfrew ve Renfrew (2009)

  4. M06-D04Renk ve kumaşProgramda

    Bir koleksiyonun renk aralığını ve kumaş seçimini sezona, kullanıma ve maliyete göre kurar; renk kuramı için Renk Akademisi'ni gösterir.

    Dayanak: Meslek kaynağı: Sorger ve Udale (3. baskı 2017)

  5. M06-D05Ayıklamak ve maliyetProgramda

    Çizilen yüzlerce eskizden üretilecek parçaları seçmeyi ve bir giysinin kumaş, işçilik ve aksesuar maliyetinden fiyatını hesaplamayı anlatır.

    Dayanak: Meslek kaynağı: Jones (3. baskı 2011)

  6. M06-D06Koleksiyonu sunmakProgramda

    Bir koleksiyonu çizim panosuyla, numunelerle ve bir lookbook ile alıcıya ya da bir jüriye sunmayı gösterir.

    Dayanak: Meslek kaynağı: Renfrew ve Renfrew (2009)

Bu sayfa hakkında ne düşünüyorsun?