İçeriğe geç

Bölüm I · Kadraj ve karakter · Modül 1

Dikey kadraj ve kısa süre

5 ders programda

Kısa video çoğu zaman dikey bir kadrajda, telefonla ve çok kısa bir sürede izlenir; izleyici her an bir sonrakine geçebilir. Bu modül dikey kadrajda yüzü ve bedeni yerleştirmeyi, ilk anı kurmayı, kısa sürede bir değişim oynamayı, telefonla çekimin yakınlığını ve tek çekimle kurgulu çekim arasındaki farkı anlatır.

Bu modülün sonunda

  • Dikey bir kadrajda yüzü, elleri ve nesneyi okunur biçimde yerleştirip kısa bir an kaydeder.
  • Kısa bir videoda ilk anı, değişimi ve bitişi ayrı ayrı yazıp oynar.

Dersler

  1. M01-D01Dikey kadrajProgramda

    Dikey kadrajın yüzü ve bedeni nasıl kestiğini, yatay kadrajdan neyi farklı istediğini gösterir; Kamera Önü Oyunculuk akademisini gösterir.

    Dayanak: Meslek pratiği: dikey kadraj (kaynak yazımda seçilir)

  2. M01-D02İlk anProgramda

    Videonun ilk anında izleyiciye bir durum, bir soru ya da bir yüz vermeyi gösterir; ilk saniyeler için Performans Kreatifi akademisini gösterir.

    Dayanak: Araştırma bulgusu: kısa videoda izleyici dikkati (kaynak yazımda seçilir)

  3. M01-D03Kısa sürede değişimProgramda

    Birkaç saniyelik bir videoda bile karakterin bir durumdan başka bir duruma geçmesini oynamayı gösterir.

    Dayanak: Meslek pratiği: kısa formatta dramatik yapı (kaynak yazımda seçilir)

  4. M01-D04Telefonun yakınlığıProgramda

    Telefon kamerasının yakınlığında oyunun küçülmesini ve yüzün en küçük değişiminin görünmesini gösterir.

    Dayanak: Meslek pratiği: telefonla oyunculuk (kaynak yazımda seçilir)

  5. M01-D05Tek çekim ve kurguProgramda

    Tek çekimde oynanan bir an ile kesmelerle kurulan bir an arasındaki oyunculuk farkını gösterir; Kamera Önü Oyunculuk akademisinin kurgu için oynamak modülüne bağlanır.

    Dayanak: Meslek pratiği: kısa videoda kurgu (kaynak yazımda seçilir)

Bu sayfa hakkında ne düşünüyorsun?